TIETOA YHDISTYKSESTÄ

KARHULAN YHDISTYS

Karhulan yhdistys on perustettu 28.1.1923. Nykyisillä toimijoilla ei valitettavasti ole tietoa yhdistyksen toiminnan vaiheista menneinä vuosikymmeninä. Se tiedetään, että yhdistyksen toiminnassa on ollut pitkä tauko, kunnes yhdistys herätettiin uudelleen henkiin v.1997, aktiivisten vanhempien toimesta.

Ensimmäisenä varsinaisena toimintamuotona käynnistyi yhdistyksen perhekahvila, Kotkan kaupungin nuorisotoimen tiloissa nuorisokahvila Vessussa. Perhekahvilan yhteydessä toimi myös ”lapsiparkki”. Toiminta pyöri ensimmäiset vuodet vapaaehtoisten voimin, mutta toiminnan laajentuessa ja vakiintuessa siirryttiin yhdistelmätuella palkattujen ihmisten työllistämiseen perhekahvilatyöntekijöiksi.

Vertaistukitoiminta on ollut yhdistyksen yksi tärkeä toimintamuoto; imetystukiryhmä tissiliiga sekä arjen sankarit- ryhmä masennuksen ehkäisemiseksi pyöri useita vuosia vapaaehtoisten äitien vetämänä.

Yhdistyksen perustoimintaan on kuulunut myös perhemuskarit, kesäleikkikenttätoiminta, päiväleiritoiminta, lastenhoito, tukioppilastoiminta sekä nuorisotyö ja erilaiset koko perheiden retket. Toiminnat ovat vuosien kuluessa muuttaneet muotoaan ja sisältöään.

Yhdistys pyrkii siihen, että jokaisella lapsiperheellä olisi, taloudellisesta tilanteesta huolimatta, varaa ottaa osaa yhdistyksen toimintaan. Tämän mahdollistamiseksi varoja hankitaan hoitamalla joulupaketointia Anttila-kauppakeskuksessa Jumalniemessä, jäsenmaksuilla ja muilla erilaisilla tapahtumilla.